Ga mee met ons op The Route 65

Met The Route 65 willen we zo eenvoudig mogelijk inzichtelijk maken om eiwit van eigen land te benutten.

Met The Route 65 gaan we niet in op de cijfertjes, maar wat je er managementtechnisch mee kunt en dat vanuit de koe bekeken. Want wat de koe ermee kan, daar draait het nu eenmaal allemaal om.

Aflevering 1 - introductie

In aflevering 1 van The Route 65 introduceren we wat de '65% eiwit van eigen land' op een melkveebedrijf inhoudt. Wat komt hier bij kijken en hoe wordt dat bepaald? Waar is ruimte te krijgen en waar niet.

Aflevering 2 - Melkcontrole

In aflevering 2 van The Route 65 gaan we in op het herkennen van trends op de melkcontrole. Hoe kun je monitoren hoe het gaat met de melkproductie op bedrijf en wat voor invloed heeft dit op het behalen van 65% eiwit van eigen land.

Aflevering 3 - Rantsoenen

In aflevering 3 van de The Route 65 gaan we in op de rantsoenen. Een rantsoen is erg bepalend in de eiwit afvoer, maar waar kun je op sturen? Is het de kunst van het weglaten van onbestendig eiwit of juist de kunst van het toevoegen?

Aflevering 4 - Ruwvoer

In vervolg op de vorige aflevering in The Route 65 over rantsoenen, gaan we in aflevering 4 in op het ruwvoer gedeelte. Kwalitatief goed ruwvoer is de basis voor het behalen van 65% eiwit van eigen land. Wat zijn essentiƫle factoren in het proces om ruwvoer te maken en wat voor belangrijke rol speelt NDF verteerbaarheid hier in?